مدت زمانی که طول می کشد تا در گوگل رتبه بگیرید به عوامل زیادی بستگی دارد. که گاهی اوقات حتی ممکن است بسیار سخت یا طاقت فرسا باشد در این مورد شک نکنید: رتبه بندی در بالای موتورهای جستجو بسیار ارزشمند است نتایج جستجوی رتبه یک، حتی از نتایج جستجوی رتبه دو، ترافیک بسیار بیشتری دریافت می کند. به طور کلی، ۳۳ درصد از کلیک ها به نتیجه بالا و ۱۵ درصد از کلیک ها به نتیجه دوم می روند. به دست آوردن رتبه یک یعنی افزایش کلیک های شما تا چند برابر سایر رقبا ؛ مشکل اینجاست که زمان رسیدن به رتبه اول در گوگل به معنای واقعی کلمه ممکن است سال ها طول بکشد.
سئو یک استراتژی بلند مدت و رقابتی است اینکه شما در کلمه ای بتوانید جایگاه رتبه های اول که دیگر سایت ها سالهاست در آن جایگاه هستند کار زمان بری است این می تواند برای کسب و کاری که مشتاق دیدن نتایج سریع است ترسناک باشد.
واقعا چقدر زمان میبرد تا در گوگل رتبه کسب کنید و آیا واقعا ارزشش دارد ؟ روش های کسب رتبه در زمان کمتر در گوگل چیست ؟
برای دریافت پاسخ این سوالات تا انتهای این مقاله همراه ما باشید .
چه مدت طول می کشد تا سایت شما به جایگاه شماره ۱ در گوگل برسد؟
برای اینکه به پاسخ این سوال نزدیک بشوید تا حدی بهتر است که در این زمینه تجربه داشته باشید و آمار ارقام نتایج را نیز تجربه کرده باشید و بدانید . اما در کل این چیزی است که ما می دانیم: بازده طولانی مدت بهینه سازی موتور جستجوی ارگانیک، نتایج پولی ( تبلیغات کلیکی گوگل ) را شکست می دهد.
زمان لازم برای رسیدن به رتبه یک به عوامل زیادی بستگی دارد:
- قدمت سایت و مطالب شما
- کیفیت و طول محتوای شما، در مقایسه با موقعیت های برتر فعلی
- فاکتورهای رتبه بندی در سایت و تنظیم کلمه کلیدی به صورت اصولی (کلمات اصلی و LSI).
- بک لینک های داخلی و خارجی
- انکر تکست و تنوع انکر
- رقابت بین کلمات کلیدی که به دنبال رتبه بندی برای آنها هستید
- و صدها فاکتور رتبه بندی دیگر که ممکن است از دست داده باشید! (اما نگران نباشید ما برترین عوامل آماری مهم برای رتبه بندی را در اینجا فهرست می کنیم)
گوگل یک موتور جستجوی پیچیده است، با الگوریتمی که حتی کارشناسان با تجربه آن را به طور کامل درک نمی کنند و تاکتیک های مختلف نتایج متفاوتی را به همراه دارد. علاوه بر این ها نتایج شما بستگی زیادی دارید به رقبای شما زیرا آنها نیز دقیقا در همان فضای شما در حال تلاش هستند .
فرمول کسب رتبه در گوگل و زمان مورد نیاز برای آن در زیر مختصرا آمده است :
- سایتی که می خواهید رتبه بندی کنید
- سایت های رقیب
- کلمه(های) کلیدی مورد نظر شما
رتبه یک صفحات: نگاهی به داده ها برای "زمان رتبه بندی"
سایت و مجموعه Ahrefs مطالعهای را انجام داده است که میانگین سنی صفحات رتبه های برتر را بررسی کرده تا نشان دهد که چقدر طول می کشد تا به آن رتبه رسید. برای انجام این کار، آنها ۲ میلیون کلمه کلیدی تصادفی را انتخاب کردند و به دادههای ۱۰ صفحه برتر رتبهبندی نتایج موتورهای جستجو (SERP) برای هر یک از آنها نگاه کردند.
- میانگین سن یک صفحه رتبه یک (و نه موقعیت یک) نزدیک به ۹۵۰ روز یا بیشتر از ۲.۶ سال است.
- نتایج رتبه دو به طور متوسط حدود ۸۵۰ روز با روند نزولی ثابت برای رتبه بندی تا رتبه دهم به دست آمده است
- میانگین زمان رتبه بندی در جایگاه ۱۰ در رتبه بندی صفحه یک ۶۵۰ روز بود.
بر اساس این آمار تنها ۲۲ درصد نتایج صفحه اول در یکسال گذشته سایتشان تاسیس شده است و در نتایج تاپ گوگل یعنی رتبه های بالاتر کمی کمتر از یک در صد از سایت ها در یک سال قبلتر آن تاسیس گردیده اند
خوب این به ما چه می گوید؟
در کلمات پر رقابت اگر قصد دارید به رتبه یک برسید یک مقدار خوش بین هستید باید بدانید که اکثر کسب و کارها باید چندین سال را صرف صعود به بالای SERP ها کنند.
این همان چیزی است که برخی از بازاریابان دیجیتال آن را "Google Sandbox" می دانند. سندباکس Google یک پدیده فرضی است، یک نگه داشتن الگوریتمی یا تأثیر تأخیر در سئو برای ماه ها یا سال ها تا زمانی که Google سیگنال های اعتماد کافی از برند شما را ببیند.
نیل پاتل مطالعه مشابهی را انجام داد و داده هایی را از BuzzSumo، SEMRush و Ahrefs جمع آوری کرد تا میانگین مسیر رتبه بندی در نتایج جستجوی گوگل را تعیین کند. میانگین بالاترین رتبه در میان میلیون ها نقطه داده بررسی شده، ۱.۸۱ بود و میانگین زمان لازم برای رسیدن به این موقعیت ۳.۳۹ ماه یا حدود ۱۰۰ روز بود.
میانگین کل دامنه های ارجاع دهنده ۲۵ بود. تعداد کمی از منابع دیگر این ایده های کلی را تایید می کنند. برخی پیشنهاد میکنند که معمولا بین یک ماه تا یک سال طول میکشد تا رتبهبندی شود، و برخی معتقدند حدود ۹۰ تا ۱۸۰ روز طول میکشد، حتی بیشتر طول میکشد تا به رتبه یک برسد (مخصوصاً اگر کلمات کلیدی بسیار رقابتی باشند).
ما اکنون یک ایده کلی از مدت زمان لازم برای رسیدن به رتبه برتر در جستجوی گوگل داریم.
عوامل آماری مهم برای رسیدن به رتبه یک در گوگل
با توجه به توضیحات ارائه شده تا به اینجا تقریبا متوجه شده ایم که تا چه حد باید منتظر ماند تا در صورت انجام سئوی اصولی در گوگل در رتبه های برتر قرار گرفت . اگر کسب و کار شما محلی تر باشد در عرض چند ماه میتوانید به نتایج خوبی برسید اما برای کلماتی که رقابت شدیدتری دارند ممکن است حتی چندین سال به طول بیانجامد.
دلیل این تفاوت چیست؟
مهم ترین متغیرهای آماری که مدت زمان رتبه بندی در گوگل را تعیین می کنند کدامند؟
فاکتورهای مهم برای رسیدن به رتبه یک گوگل
شاید باید برای رسیدن به رتبه یک گوگل بیش از ۱۰۰ مورد را بتوان لیست کرد ، اما به دلیل محدودیت به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود
- سرعت لود سایت
- سئوی تکنیکال
- استفاده درست از کلیدواژه ها
- استفاده درست از ابزارهای گوگل نظیر سرچ کنسول
- تولید محتوای منظم و حرفه ای
- لینک سازی داخلی و خارجی
- استفاده درست از متا تگ ها
- قدمت دامنه و سایت
قدمت دامنه و مطالب
در الگوریتم ها گوگل توجه به قدمت کلی دامنه به این معناست که صفحه ای که در یک دامنه ۵ ساله ایجاد شده و به خوبی تثبیت شده است با صفحه ایجاد شده در یک سایت کاملاً جدید یکسان نیست، حتی اگر در یک روز و همزمان منتشر شده باشند . اگر از قبل دامنه قوی و با قدمتی دارید، صفحات جدید و موجود شما به احتمال زیاد به سرعت به رتبه های بالا می رسند.
ماهیت محتوای شما نیز مهم است ، اگر سایتی پر از محتوای قوی، دقیق و پرطرفدار دارید، رتبه بندی صفحات جدید شما آسان تر خواهد بود، زیرا از قبل از اعتبار دامنه بالایی برخوردار بوده اید . شما در سایت moz میتوانید قدرت دامنه سایت خود را مشاهده نمایید .
کیفیت محتوای صفحه و چگالی کلمات کلیدی
کاملا بدیهی است که کیفیت صفحه جدید شما نیز بسیار مهم است همه صفحات وب پتانسیل رسیدن به رتبه یک را ندارند. اگر صفحه شما به خوبی نوشته نشده باشد، به خوبی تحقیق نشده باشد، یا برای کاربران ارزشمند نباشد، شانس زیادی برای رتبه بندی نخواهد داشت . بهتر است که با صرف زمان و تلاش بیشتر با ارتقای کیفیت و ارزش صفحه خود شانس این را داشته باشید که صفحه و سایت خود را در نتایج نخست گوگل ببینید این همچنین به شما کمک میکند لینکهای بیشتری کسب کنید، که همانطور که خواهیم دید، متغیر بزرگی در موفقیت شما است.
رقابت کلمه کلیدی
یکی از مهم ترین عوامل در نظر گرفتن سطح رقابتی است که با آن روبرو هستید. اگر میخواهید که از سایت هایی که سالهاست رتبه های نخست را تسخیر کرده اند پیشی بگیرید کار بسیا دشواری در پیش دارید اما اگر در عبارات مد نظر شما رتبه ها متغیر است و سایت خاصی در جایگاه نخست تثبیت نشده است کار آسان تری خواهید داشت . همانطور که میدانید عبارات کلی تر و تک سیلابی یا دو سیلابی بسیار پر رقابت تر از کلمات طولانی تر هستند . مثلا برای کلمه خرید لپ تاپ ممکن است یک تا دو سال نیاز باشد تا از پس رقبای خود بر بیایید اما برای کلمه " خرید لپ تاپ مناسب بازی" در چند ماه میتوانید به رتبه های مناسب گوگل همچون رتبه یک برسید.
اگر در عوض تلاش خود را بر روی کلمات کلیدی کم رقابت متمرکز کنید، شانس بیشتری برای رسیدن به صفحه اول گوگل خواهید داشت. و برای شناسایی این کلمات نیز میتوانید از ابزارهای موجود خوده گوگل یا سایر ابزارها بهره ببرید .
دامنه های ارجاع دهنده
بهینه سازی کلمات کلیدی و سئوی فنی در تعیین رتبه جستجوی شما بسیار مهم هستند ولی برای تکمیل این حلقه لینک سازی نیز در رتبه بندی شما بسیار حائز اهمیت است .گوگل "اعتبار" یا قابل اعتماد بودن صفحات شما را بر اساس تعداد و کیفیت دامنه های ارجاعی که به صفحات شما با لینک اشاره می کنند محاسبه می کند.
بدون لینک سازی، حتی بهترین صفحه نوشته شده و با کلمات کلیدی بهینه شده عملاً نمی تواند به رتبه یک برسد. برعکس، اگر بتوانید تعداد زیادی لینک با کیفیت بالا و مناسب با محتوای صفحه خود را در چند ماه اول پیدایش آن بسازید، شانس خوبی برای شکست دادن سایر رقبا و رسیدن به رتبه یک خواهید داشت
متغیرهای دیگری نیز وجود دارد که باید در نظر بگیرید، از جمله عوامل فنی مانند بهینهسازی صفحه برای موبایل، اما اینها مواردی هستند که باید بیشتر در نظر بگیرید.
آیا مدت زمان رسیدن به جایگاه برتر در جستجوی گوگل ارزش تلاش را دارد؟
با دانستن اینکه رتبه بندی برای اصطلاحات کلیدی رقابتی ممکن است ۱ تا ۵ سال طول بکشد، آیا واقعاً ارزش زمان و تلاش را دارد؟ پاسخ کوتاه این است که باز هم بستگی دارد. در برخی موارد، رسیدن به رتبه یک آنقدر دستاورد ارزشمندی است که ارزش وقت گذاشتن روی آن را دارد، مهم نیست چقدر طول بکشد.
مثلا به عنوان مثال، اگر جستجوی یک عبارت ۱۰۰۰۰۰ جستجو در ماه دریافت می کند، انتقال از رتبه دو به رتبه یک می تواند شما را از ۱۵۰۰۰ بازدید کننده ماهانه به ۳۳۰۰۰ بازدید کننده ماهانه برساند. هر استراتژی سئو نیازمند تعادل بین جاه طلبی و فرصت طلبی است. تلاش و رتبه بندی تا جایی که ممکن است برای پردرآمدترین کلمات کلیدی مرتبط با نام تجاری شما سودمند است، اما همچنین مهم است که به دنبال پیروزی های آسان باشید - یعنی عباراتی که قابل دسترس ترند بازده کمتری را به همراه دارد، اما همچنین هزینه و زمان کمتری برای کسب درآمد دارد.
اگر میخواهید سریعتر در رتبهبندی ها ظاهر شوید ، معمولاً بهتر است یک استراتژی کلیدواژه طولانی را پیادهسازی کنید، از پستهای وبلاگ خود برای هدف قرار دادن کلمات کلیدی کمرقیبتر استفاده کنید، و بدانید که کلمات کلیدی طولانی «هزینه های » شما در زمان های چند ماهه بر خواهد گرداند .
چه کارهایی انجام دهیم تا سایت زودتر به نتایج نخست گوگل برسد ؟
برای بهبود رتبه سایت خود در موتورهای جستجوی گوگل، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
۱. بهینهسازی کلمات کلیدی: اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی مرتبط با محتوای سایت شما در عناوین صفحات، متنها، عناوین و توضیحات تصاویر و متن ALT آنها و همچنین در URLها استفاده شده باشند.
۲. محتوای با کیفیت و مناسب: ارائه محتوای ارزشمند، منحصربفرد و جذاب برای کاربران باعث میشود که سایت شما را مورد توجه قرار دهند و از آن استفاده کنند. محتوا باید به خوانندگان مفید، اطلاعاتی مفصل و مرتبط را ارائه کند و به سئو کاربردی (SEO-friendly) باشد.
۳. ساختار سایت بهینه: از یک ساختار سایت بهینه استفاده کنید که به کاربران کمک کند به راحتی در سایت شما ناوبری کنند و به محتوا دسترسی پیدا کنند. ساختار منظم و سلسلهمراتبی سایت، استفاده از منوها، برچسبهای هدر (Header tags)، و لینکهای داخلی میتواند بهبود رتبه سایت شما را در گوگل تسهیل کند.
۴. بهینهسازی سرعت بارگیری: سایتی که با سرعت بالا بارگیری میشود، تجربه کاربری بهتری را به کاربران ارائه میدهد و تاثیر مثبتی در رتبهبندی گوگل دارد. بررسی عواملی مانند استفاده از سرور قوی و پایدار، فشردهسازی تصاویر و فایلهای CSS و JavaScript، حذف اسکریپتهای اضافی و استفاده از شبکههای توصیهشده CDN میتواند به بهبود سرعت بارگیری سایت کمک ویژه ای نماید
۵. بهبود تجربه کاربری (User Experience - UX): طراحی سایتی که به کاربران آسانی استفاده، دسترسی به اطلاعات مورد نیاز و تعامل مؤثر را فراهم میکند، نقش مهمی در بهبود رتبه سایت در گوگل دارد. مطمئن شوید که سایت شما بهینه شده است برای تلفن همراه و دارای طراحی واکنشگرا (Responsive) است.
۶. ایجاد لینکهای ورودی (Backlinks): برقراری ارتباط با سایتهای دیگر و ایجاد لینکهای ورودی (backlinks) به سایت شما، میزان اعتبار و ارزش سایت را در نظر گوگل افزایش میدهد. تلاش کنید لینکهای ورودی را از سایتهای معتبر و مرتبط با حوزه فعالیت خود به دست آورید.
۷. بهبود ساختار URL: استفاده از URLهای سئوی، شامل کلمات کلیدی مرتبط با صفحه، کوتاه و خوانا، میتواند بهبود رتبه سایت را تسهیل کند. جلوگیری از استفاده از پارامترهای غیرضروری و استفاده از ساختار سلسله مراتبی (hierarchy) در URLها مهم است.
۸. استفاده از تگهای Meta بهینه: استفاده از تگهای Meta Description و Meta Title بهینه و مرتبط با محتوای صفحه مورد نظر، به کاربران و موتورهای جستجو اطلاعات کافی را درباره صفحه میدهد و تعامل بیشتری را ایجاد میکند.
۹. نصب نشانه SSL: نصب گواهی SSL بر روی سایت خود، اطمینان حاصل میکند که ارتباط کاربران با سایت شما امن است. گوگل اهمیت زیادی به امنیت سایتها میدهد و در رتبهبندی سایتها از SSL نیز تاثیرگذار است.
آیا در کلمات بسیار سخت میشود در کمتر از ۶ ماه رتبه گرفت ؟
به دست آوردن رتبه بالا در گوگل برای کلمات کلیدی سخت، نیاز به زمان و تلاش بیشتر دارد، و امکان اینکه در کمتر از ۶ ماه به رتبه برتر برسید، بستگی به عوامل متعددی دارد. این عوامل شامل رقابت در بازار مربوطه، سطح رقابت در صنعت خاص شما، قدرت رقابتی رقبا، کیفیت و ارزش محتوای سایت شما، استراتژیهای بازاریابی و سئو استفاده شده، و سابقه سایت شما در موتورهای جستجو است.
در برخی موارد، با استراتژیهای سئو قوی و بهینهسازی مناسب، میتوان در مدت زمان کوتاهی به رتبه برتر در گوگل رسید، اما برای کلمات کلیدی سخت، به طور کلی نیاز به زمان بیشتری برای دستیابی به رتبه مطلوب دارید. پس انتظار داشتن صبر و پشتکار در فرآیند بهبود رتبه سایت در گوگل بسیار مهم است. همچنین، در نظر داشته باشید که استراتژیهای سئو باید بهبود مستمری داشته باشند و نیاز به پایداری و پیگیری مداوم دارند.
ثبت ديدگاه