Domain Rating در مقابل Domain Authority کدام یک بهتر است ؟

Domain Rating در مقابل Domain Authority کدام یک بهتر است ؟

در این مقاله به تفاوت ها و شباهت های قدرت دامنه و امتیاز دامنه که دو مولفه جهانی برای امتیاز دهی به وب سایت ها هست پرداخته ایم

اشتراک گذاری
کل بازدیدها : ۸۴۸بازدید های امروز : ۱

۱۴۰۲-۰۵-۱۶

آیا عالی نیست که یک عصای جادویی تکان دهید و بتوانید آینده سئوی خود را ببینید؟ سپس می دانید که آیا تمام تلاش های بازاریابی شما در نهایت نتیجه خواهد داد یا خیر. در حالی که بازاریاب ها شعبده باز نیستند (آنقدر که دوست دارند باشند)، آنها ابزارهای پیش بینی مفیدی دارند که هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه کدام مسیر سئو درست است، با آنها مشورت کنند. امروز، ما به دو مورد از این عوامل رتبه‌بندی جادویی، رتبه‌بندی دامنه در مقابل اعتبار دامنه، و مقایسه سودمندی آنها برای پیش‌بینی‌های سئوی برند شما نگاه می‌کنیم:

Domain Rating چیست ؟

رتبه بندی دامنه (DR) یک معیار بازاریابی است که قدرت پروفایل بک لینک یک وب سایت را نشان می دهد. امتیازات DR از یک تا ۱۰۰ متغیر است. این یک معیار کاملاً مبتنی بر پیوند است، به این معنی که هنگام تعیین امتیاز دامنه شما سایر عوامل سئو را در نظر نمی گیرد. هرچه امتیاز DR شما بالاتر باشد، بک لینک های dofollow بیشتری دارید. این امتیاز قدرت بالقوه شما را در گوگل و سایر موتورهای جستجو پیش بینی می کند.

دامنه‌بندی در سئو به معنای یک امتیاز یا ارزش است که به یک وب‌سایت داده می‌شود تا میزان قدرت و اعتبار آن را در موتورهای جستجو نشان دهد. این امتیاز به عنوان Domain Rating (DR) شناخته می‌شود و توسط برخی ابزارهای تحلیل و مانیتورینگ سئو مانند Ahrefs و Moz اندازه‌گیری می‌شود.

معمولاً این امتیاز بر اساس عوامل مختلفی از جمله تعداد و کیفیت لینک‌های ورودی به دامنه‌بندی، دامنه‌های مرتبطی که به آن لینک می‌دهند، و میزان فعالیت و محتوای بروز دامنه‌بندی تعیین می‌شود. امتیاز بالاتر به معنای قوی‌تر بودن دامنه‌بندی از نظر سئو است و احتمال بالاتری دارد که در نتایج جستجوی ارگانیک بهتر عمل کند.

مهم است که توجه داشته باشید که هر ابزار تحلیلی ممکن است معیارها و روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری دامنه‌بندی داشته باشد، بنابراین اطلاعات بیشتری درباره ابزار مورد استفاده و معیارهای آن می‌تواند به درک بهتری از Domain Rating و نحوه اندازه‌گیری آن کمک کند.

Domain Authority چیست ؟

Domain Authority (DA) یک امتیاز رتبه بندی موتور جستجو است که احتمال رتبه بندی وب سایت شما را در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) پیش بینی می کند. از عوامل مختلف سئو مانند لینک های ورودی و خروجی، کیفیت لینک و سن دامنه شما برای تعیین رتبه بندی پیش بینی کننده شما استفاده می کند. نمرات DA از یک تا ۱۰۰ متغیر است. هر چه امتیاز رتبه شما بالاتر باشد، شانس بیشتری برای رتبه بندی در صفحه یک یا نزدیک به آن در SERPها خواهید داشت.

Domain Authority (DA) یک مفهوم مشابه Domain Rating (DR) است که توسط شرکت Moz توسعه داده شده است. این امتیاز نیز مشابه DR، نشان دهنده اعتبار و قدرت یک دامنه‌بندی در موتورهای جستجو است. Moz از یک مقیاس از ۰ تا ۱۰۰ برای اندازه‌گیری Domain Authority استفاده می‌کند.

Domain Authority به عوامل مختلفی از جمله تعداد و کیفیت لینک‌های ورودی به دامنه‌بندی، اهمیت و محتوای دامنه‌بندی، و عوامل دیگری که می‌توانند تأثیر بر اعتبار و قدرت آن داشته باشند، توجه می‌کند. امتیاز بالاتر به معنای دامنه‌بندی قدرتمند‌تر و با اعتبار بیشتر در محیط آنلاین است که احتمال بالاتری برای نمایش در نتایج جستجوی ارگانیک بهتر دارد.

مانند Domain Rating، مفهوم Domain Authority نیز می‌تواند بر اساس ابزارهای دیگری غیر از Moz نیز اندازه‌گیری شود، اما در مورد ابزار Moz، این امتیاز توسط الگوریتم‌ها و مدل‌های محاسباتی خاصی تعیین می‌شود که تلاش دارند تا قدرت و اعتبار یک دامنه‌بندی را به طور دقیق تر اندازه‌گیری کنند.

در این مقاله بخوانید : چگونه از ابزارهای سئو MOZ استفاده کنیم

تفاوت بین رتبه بندی دامنه در مقابل اعتبار دامنه

در اینجا برخی از تفاوت های اصلی بین معیارهای رتبه بندی دامنه در مقابل معیارهای اعتبار دامنه آورده شده است:

توسعه دهنده

شرکت نرم‌افزار SEO Moz مقیاس رتبه‌بندی اعتبار دامنه را برای کمک به کاربران خود در پیش‌بینی رتبه‌بندی موتورهای جستجو بر اساس تلاش‌های SEO و بازاریابی محتوا ایجاد کرد. مجموعه Moz بیش از ۵۵ ابزار SEO را برای کمک به بهبود دید موتورهای جستجو ارائه می دهد، که تمرکز رتبه بندی DA را بر بررسی چگونگی ترکیب طیف گسترده ای از عوامل برای تأثیرگذاری بر عملکرد سایت توضیح می دهد. اگرچه دیگر برندهای فناوری و سئو اکنون خدمات بررسی DA را ارائه می دهند، Moz هنوز هم برای دقیق ترین اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی دیگر از شرکت های نرم افزار سئو، Ahrefs، امتیاز رتبه بندی دامنه را برای ردیابی پروفایل های بک لینک برای هر وب سایت اختراع کرد. خدمات این شرکت در درجه اول بر روی تحقیق کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل رقبا و ایجاد لینک متمرکز است، بنابراین جای تعجب نیست که متریک Ahrefs بیشتر به بک لینک ها اهمیت می دهد.

عوامل تاثیرگذار

Domain Authority از ۴۰ سیگنال مختلف SEO برای محاسبه امتیاز نهایی شما استفاده می کند. این شامل:

  • لینک های ورودی به وب سایت شما
  • ارتباط و کیفیت پیوندهای ورودی
  • سیگنال های اجتماعی
  • معیارهای کلی عملکرد سئو
  • کیفیت محتوا

در مقابل، رتبه بندی دامنه فقط لینک ها را ردیابی می کند. ترافیک جستجو، سن دامنه، یا تشخیص نام تجاری در امتیاز تاثیری ندارد. کیفیت پیوندها نیز بر رتبه DR شما تأثیر نمی گذارد. در واقع، رتبه بندی برای بک لینک های با کیفیت پایین یا حتی هرزنامه ها در نظر گرفته نمی شود. بک لینک های بد در واقع می توانند امتیاز DR شما را افزایش دهند، نه اینکه آن را کاهش دهند

محاسبه

از آنجایی که هر امتیاز برای بدست آوردن مجموع شما به عوامل تأثیرگذار متفاوتی نگاه می کند، محاسبات کمی متفاوت است. Ahrefs در نحوه محاسبه امتیاز DR برای هر سایتی ساده است:

  • این برنامه تمام دامنه هایی را که حداقل یک پیوند dofollow دارند اسکن می کند.
  • این برنامه بررسی می کند که دامنه پیوند دهنده به چند دامنه دیگر به غیر از دامنه شما متصل است.
  • این برنامه با تقسیم امتیاز DR دامنه پیوند دهنده بر تعداد دامنه های منحصر به فردی که به آن متصل می شود، «چکیده پیوند» را محاسبه می کند.

تنها لینک اول از یک دامنه می‌تواند به افزایش رتبه یک وب‌سایت در جمع‌آوری اعتبار دامنه (DR) کمک کند. اما میزان "چگالی لینک" یا ارزش لینکی که یک وب‌سایت از یک دامنه مشخص دریافت می‌کند، به تعداد دیگر وب‌سایت‌ها که به همان دامنه متصل می‌شوند در طول زمان، تغییر می‌کند. به این معناست که هرچه یک دامنه بیشتر به دیگر وب‌سایت‌ها متصل شود، ارزش لینک‌هایی که از آن دامنه دریافت می‌شود نیز کاهش می‌یابد.

در توضیح نحوه محاسبه امتیازهای دامنه‌ی اختصاصی Moz، این شرکت کمی کمی ابهام وارد می‌کند. ما می‌دانیم که این شرکت از محاسبات یادگیری ماشینی بر اساس مجموعه‌ای از نقاط داده از سراسر پروفایل SEO شما استفاده می‌کند. نقاط داده‌های پویا باعث نوسانات در امتیاز دامنه می‌شوند و به طور قوی بر اطلاعات نسبی وابسته هستند. دامنه‌های با اعتبار بیشتر مانند آمازون یا فیس‌بوک، استانداردهای طلایی در محاسبات DA هستند. وقتی پروفایل لینک آن‌ها افزایش می‌یابد، دیگران به نسبت کاهش می‌یابند و امتیازهایشان تنظیم می‌شود.

گزارش اطلاعات

اطلاعات گزارشی که هنگام اجرای چک DR در مقابل چک DA دریافت می کنید کمی متفاوت است. از آنجایی که امتیازات DR صرفاً بر روی روش های پیوند متمرکز است، گزارش شما تجزیه و تحلیل امتیاز DR، تعداد بک لینک های شما و تعداد لینک های dofollow از سایر وب سایت ها را نشان می دهد.

Ahrefs DR Score Domain Rating در مقابل Domain Authority کدام یک بهتر است ؟

گزارش DA شما اطلاعات بیشتری را نشان می دهد زیرا فاکتورهای رتبه بندی بیشتری را ردیابی می کند. در گزارش امتیاز DA رایگان، معیارهایی مانند موارد زیر را خواهید یافت:

  • امتیاز اعتبار دامنه
  • پیوند دادن دامنه های ریشه
  • رتبه بندی کلمات کلیدی
  • امتیاز اسپم
  • صفحات برتر بر اساس پیوندها
  • امتیازهای اعتبار صفحه
  • دامنه های پیوند دهنده برتر
  • کلمات کلیدی بر اساس کلیک های تخمینی
  • فیوچر اسنیپ های برتر
  • کلمات کلیدی برند
  • توزیع رتبه بندی کلمات کلیدی
  • رقبای برتر جستجو

Moz DA Score 480x378 1 Domain Rating در مقابل Domain Authority کدام یک بهتر است ؟

هدف

هدف از امتیاز و گزارش DR شما درک قدرت پروفایل بک لینک شما است. سایت شما چند لینک ورودی دارد؟ یک نمایه بک لینک قوی و گسترده یکی از شاخص های یک وب سایت معتبر است و گوگل از این اعتبار برای تعیین اینکه کدام محتوا در SERP ها رتبه بالاتری دارد استفاده می کند. نمره DA شما قرار است به شما کمک کند تصمیم بگیرید که کدام سایت ها در SERP رتبه بالاتری دارند.

امتیاز DA می تواند به شما کمک کند در مورد دامنه خود و همچنین دامنه رقبای خود اطلاعات بیشتری کسب کنید. سایت هایی در صنعت یا جایگاه شما با نمرات DA بالاتر دارای فاکتورهای سئوی مثبت بیشتری هستند که به افزایش محتوای آنها در SERP کمک می کند. اگر نمره DA شما بالاترین نیست، باید کاری انجام دهید تا از رقبا پیشی بگیرید.

شباهت‌های بین رتبه‌بندی دامنه و اعتبار دامنه

اگرچه تمایزات کلیدی زیادی بین این دو معیار مرجع وجود دارد، در اینجا چند مورد مشترک وجود دارد که به آنها اشاره خواهیم نمود

هیچ کدام یک عامل رتبه بندی مستقیم نیست

نه DR و نه DA یک عامل مستقیم رتبه بندی گوگل یا سئو نیستند. نمره بالا یا پایین برای هر یک از این معیارها بر میزان بالای رتبه شما در SERP تأثیر نمی گذارد. یک وب سایت با نمره DA 20 یا نمره DR 32 می تواند در صفحه اول برای یک کلمه کلیدی یا موضوع رتبه بندی کند. این معیارها، در عوض، پیش‌بینی می‌کنند که دامنه شما بر اساس بک لینک‌ها و سایر عوامل رتبه‌بندی مستقیم در کجا ممکن است رتبه‌بندی شود. اما یک پیش‌بینی فقط یک حدس علمی است.

DA و DR هر دو نسبت به سایر دامنه‌ها در حوزه شما هستند که برای ترافیک یکسان رقابت می‌کنند. مهم‌تر است که بدانید یک عدد DR یا DA خوب در جایگاه شما چیست نه اینکه ۱۰۰ را هدف بگیرید. شما فقط می‌خواهید در حلقه خود بهترین باشید.

مقیاس یکسان است

هر دو DR و DA دارای مقیاس های یک تا ۱۰۰ هستند. امتیاز یک برای هر یک از معیارها احتمالاً به این معنی است که دامنه شما کاملاً جدید است یا واقعاً به کار نیاز دارد. غول‌های وب بزرگ مانند پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی معمولاً تنها کسانی هستند که امتیاز کامل ۱۰۰ را دریافت می‌کنند. اکثر سایت‌ها برای امتیازات DA و DR خود بین ۲۰ تا ۸۰ قرار می‌گیرند.

هر دو معیار از مقیاس های لگاریتمی نیز استفاده می کنند. در ریاضیات، این نوع مقیاس ها به نمایش حجم زیادی از داده ها در قالب فشرده کمک می کنند. هر چه به انتهای ترازو نزدیک‌تر شوید، فاصله بین هر عدد بیشتر می‌شود.

برای DA و DR، این بدان معناست که هر چه به بالاترین سطح مقیاس نزدیک‌تر شوید، افزایش رتبه برای شما سخت‌تر می‌شود. برای رسیدن به امتیاز بالاتر باید «مسیر بیشتر بروید» یا کار بیشتری انجام دهید.

شما می توانید رتبه خود را به صورت رایگان بررسی کنید

Moz و Ahrefs، در میان سایر خدمات، ابزارهای رایگانی را برای بررسی اعتبار وب سایت شما از طریق DA و DR ارائه می دهند. برای استفاده از هر یک از این ابزارها، کافی است URL وب سایت خود را در کادر جستجو وارد کنید و روی دکمه برای بررسی داده ها کلیک کنید. در حالی که چک‌های رتبه‌بندی رایگان محدودیت‌هایی دارند - به عنوان مثال، Moz شما را به سه گزارش در روز محدود می‌کند - می‌توانید با اشتراک در بسته خدمات برتر هر شرکت اطلاعات بیشتری از هر دو گزارش دریافت کنید.

کدام متریک بهتر است؟

از آنجایی که این معیارها همه اطلاعات یکسان را ردیابی نمی کنند، دشوار است که بگوییم کدام یک "بهتر" است. در عوض، در نظر بگیرید که کدام معیار برای پیش بینی موقعیت موتور جستجوی شما مفیدتر است. کارشناسان سئو هنگام تعیین اینکه کدام یک "بهتر" است، برای هر دو معیار استدلال می کنند. کسانی که اتوریته دامنه را دوست دارند ادعا می کنند که این معیار دقیق ترین پیش بینی را برای موقعیت یابی SERP به شما می دهد زیرا از عوامل بسیار بیشتری برای تعیین امتیاز شما استفاده می کند و آن را جامع تر از DR می کند.

علاوه بر این، رتبه‌بندی DA دارای تدابیری برای اطمینان از اینکه کیفیت فاکتورهای رتبه‌بندی شما به همان اندازه، اگر نه بیشتر از، کمیت، اهمیت دارد، وجود دارد. طرفداران رتبه بندی دامنه ادعا می کنند که تمرکز آن بر یک پروفایل بک لینک قوی به این معنی است که نمی توانید امتیاز را با معیارهای "کرکی" دستکاری کنید. یا بک لینک دارید یا ندارید، که یک فاکتور رتبه بندی است که با پارامترهای PageRank گوگل هماهنگی بیشتری دارد.

در پایان ، مهم نیست که کدام نمره "بهتر" است، زیرا شما فقط باید از هر یک از معیارها برای مرجع در مورد سایر تلاش های سئو خود استفاده کنید. زمان زیادی را صرف افزایش نمره DA یا DR خود نکنید. این عدد مهم نیست بلکه مهم رتبه بندی SERP شما است. حتی Ahrefs هشدار می دهد که سعی کنید امتیاز خود را به خاطر دیدن یک عدد بزرگتر افزایش دهید زیرا بر موقعیت SERP واقعی شما تأثیر نمی گذارد. اگر بهترین شیوه‌های سئو را دنبال می‌کنید، معیارهای مناسب را دنبال می‌کنید و روی استراتژی‌های بازاریابی خود کار می‌کنید، این اعداد به طور ارگانیک افزایش می‌یابند.

  • پاسخ به چند سوال متداول :

بهترین روش های افزایش دامین اتوریتی چیست ؟

افزایش دامین اتوریتی (Domain Authority) نیازمند استراتژی‌های متنوع و مداوم است. اولین قدم ایجاد محتوای با کیفیت و ارزش افزوده است که جذابیت خود را برای خوانندگان ایجاد کند و به اشتراک گذاری اجتماعی و لینک‌دهی از دیگر وب‌سایت‌ها منجر شود. بهینه‌سازی موارد فنی و ساختاری وب‌سایت نیز بسیار مهم است، شامل بهینه‌سازی سرعت بارگیری، استفاده از تگ‌های مناسب، ایجاد نسخه موبایلی قوی و اجتناب از خطاهای برنامه‌نویسی. ایجاد و مدیریت استراتژی لینک‌سازی هوشمندانه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به دستیابی به لینک‌های با کیفیت از وب‌سایت‌های معتبر و مرتبط تمرکز کنید. همچنین، ایجاد تعامل با مخاطبان و جامعه آنلاین، انجام تحقیقات کلمات کلیدی و ارتقاء تجربه کاربری نیز به بهبود دامین اتوریتی کمک می‌کند.

بهترین روش های افزایش دامین ریتینگ چیست ؟
افزایش دامین رتینگ (Domain Rating) نیز نیازمند راهبردهای موثری است. یکی از اصولی‌ترین راهکارها، ایجاد محتوای با کیفیت و ارزش افزوده است که علاقه‌مندی و تعامل خوانندگان را جلب کند و احتمال اشتراک‌گذاری و لینک‌دهی از دیگر وب‌سایت‌ها را افزایش دهد. بهبود تکنیک‌های بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) نیز اهمیت دارد؛ از جمله بهینه‌سازی عناصر موارد فنی مانند تگ‌های HTML، ساختار URL، عناصر اصلی محتوا و تجربه کاربری. استراتژی لینک‌سازی هوشمندانه نیز باید به عنوان یک قسمت مهم در نظر گرفته شود؛ تلاش کنید تا به لینک‌های با کیفیت و مرتبط از دامنه‌های معتبر دست یابید. ایجاد و حفظ تعامل با مخاطبان، اشتراک‌گذاری محتوای خوب در شبکه‌های اجتماعی، تحقیقات کلمات کلیدی و تجربه کاربری بهبود یافته نیز به تقویت دامین رتینگ کمک می‌کند.