تاریخ انتشار : ۱۴۰۳-۱۰-۲۰
نکات کلیدی بازاریابی در صنعت گیم : بررسی کامل
جهان ما به سرعت در حال تبدیل شدن به بهشت گیمرهاست. هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و رشد بازاریابی موبایلی، موتور محرک این تحولاند. بر اساس آمار Tech Jury، پیشبینی میشود ارزش بازار بازیهای ویدیویی تا سال ۲۰۲۵ به ۲۵۷ میلیارد دلار برسد.
سالها، صنعت بازی معمایی پیچیده برای بازاریابان بود و بسیاری در فهم آن ناکام ماندند. در این بازار خاص که درآمد مستقیماً به زمان عرضه بازیهای بزرگ وابسته بود، بازاریابی در این صنعت معمولاً کاری دشوار، غیرقابل پیشبینی و اغلب ناامیدکننده بود.
اما حالا، با حضور ۲.۵ میلیارد گیمر در سراسر جهان و در تمام گروههای سنی و اجتماعی، اوضاع تغییر کرده است.حالا سوال اصلی برای بازاریابان این است: چطور میتوان از این فرصت طلایی استفاده کرد و حضور برند خود را در این صنعت رقابتی به حداکثر رساند؟
پاسخ این سوال، همانطور که خواهید دید، تا حد زیادی به اینفلوئنسرهای دنیای بازی برمیگردد.
پلتفرم های اصلی برای بازاریابی بازی چیست؟
علاوه بر یوتیوب، توییچ، پلتفرم استریمینگ بسیار محبوب، بزرگترین صحنه برای خودنمایی اینفلوئنسرهای دنیای بازی است. در توییچ، کاربران میتوانند کنسول، کامپیوتر یا گوشی خود را به پلتفرم وصل کنند و به صورت زنده از بازی کردن خود ویدیو پخش کنند (به این ویدیوها «Let’s Play» میگویند).
با وجود اینفلوئنسرهای شناختهشدهای مثل نینجا، شرود، ونوسگیمینگ و پیودیپای، رقابت بسیار تنگاتنگی در این فضا وجود دارد. اینفلوئنسرهای بازی با مخاطبان جهانی و رقابت دائمی برای جذب بیننده، فرصتهای بازاریابی بیشماری را فراهم میکنند.
اینفلوئنسرهای بازی در زمینههای مختلف، از تیکتاک برای ارتباط با طیف وسیعتری از علاقهمندان دنیای دیجیتال استفاده کردهاند. محیط بسیار پویا و تعاملی تیکتاک به گیمرها اجازه میدهد از ویدیوهای کوتاه و جذاب با قابلیت وایرال شدن بالا استفاده کنند و دامنه تبلیغات خود را گسترش دهند.
از آنجایی که حدود ۴۰ درصد از کاربران فعال تیکتاک بین ۱۸ تا ۲۴ سال سن دارند، این پلتفرم بستر بسیار مناسبی برای اینفلوئنسرهای بازی محسوب میشود. برای نمونه میتوان به مالی اشاره کرد، اینفلوئنسر بازیهای واقعیت مجازی در تیکتاک و عضو گروه رسانهای The Boys، که بیش از ۱۰.۷ میلیون دنبالکننده دارد.
همچنین باید اشاره کرد که یوتیوب شورتز و اینستاگرام هم بسترهای محبوبی برای تولید محتوای ویدیویی کوتاه و مؤثر در زمینه بازاریابی بازیها به شمار میروند.
نکاتی برای ساخت ویدیوهای کوتاه جذاب
- یک قلاب یا ایده قوی برای محتوای ویدیوی خود داشته باشید: در همان ثانیههای اول ویدیو، مخاطب را جذب کنید. این میتواند یک تصویر جذاب، یک سؤال جالب، یک صحنه خندهدار یا یک شروع غیرمنتظره باشد.
- با صدای معتبر و واقعی برند خود صحبت کنید: لحن و سبک صحبت شما باید با هویت برندتان همخوانی داشته باشد. از تقلید صدای دیگران پرهیز کنید و خودتان باشید.
- از زبان بیش از حد رسمی یا اصطلاحات تخصصی خودداری کنید - در صورت امکان، صمیمی و شوخ باشید: زبان ساده و قابل فهم برای همه مخاطبان استفاده کنید. شوخطبعی میتواند جذابیت ویدیو را افزایش دهد، اما مراقب باشید که زیادهروی نکنید.
- از زیرنویسهای مرتبط استفاده کنید و مطمئن شوید که ویرایش شما حرفهای است: زیرنویسها به مخاطبانی که صدا را خاموش کردهاند کمک میکند تا محتوای ویدیو را متوجه شوند. ویرایش تمیز و روان نیز از خستگی مخاطب جلوگیری میکند.
- متن پشتیبان قوی تولید کنید و از هشتگها به طور مناسب برای پستهای خود استفاده کنید: متن زیر ویدیو فرصتی است تا اطلاعات بیشتری در مورد ویدیو ارائه دهید و مخاطبان را به انجام کاری (مانند بازدید از وبسایت یا دنبال کردن صفحه شما) تشویق کنید. استفاده از هشتگهای مرتبط نیز به دیده شدن بیشتر ویدیو کمک میکند، اما از استفاده بیش از حد از هشتگها خودداری کنید.
بازیها روز به روز «تأثیرگذارتر» میشوند
بازاریابی با استفاده از افراد تأثیرگذار (اینفلوئنسر مارکتینگ) دیگر یک روش رایج و همهگیر شده است. برندهای بزرگ در صنایع مختلف برای دسترسی به مخاطبان گستردهتر، از اعتبار و شهرت چهرههای شناختهشده در شبکههای اجتماعی بهره میبرند. کافیست با یک اینفلوئنسر مناسب (کسی که با اهداف و ارزشهای برند شما همخوانی داشته باشد) همکاری کنید تا شاهد رشد چشمگیر محصول خود باشید.
نفوذ چشمگیر اینفلوئنسرهای ٫بزرگ دنیای بازی
اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی میتوانند تنها با یک پست، هزاران دلار به جیب بزنند و آنهایی که مخاطبان میلیونی دارند، حتی تا ۲۵۰ هزار دلار یا بیشتر هم درآمد دارند. این موضوع به ویژه در مورد اینفلوئنسرهای بازی در پلتفرمهایی مثل یوتیوب، توییچ و تیکتاک صدق میکند. برای مثال، گفته میشود که اینفلوئنسری مثل ونوسگیمینگ، ماهانه حدود ۱۴۰ هزار دلار فقط از تبلیغات درآمد دارد.
بسیاری از بزرگترین اینفلوئنسرهای دنیای بازی، کارشان را مثل هر گیمر نوجوان دیگری شروع کردند؛ شبها تا دیروقت بیدار میماندند و بازی میکردند، با وجود اینکه والدینشان مخالف بودند.
هنوز هم خیلیها دیدگاه منفی نسبت به گیمرها دارند و فکر میکنند آنها باید به دنبال «یک کار حسابی» باشند. به همین دلیل، همکاری ردبول، تولیدکننده نوشیدنیهای انرژیزا، با یکی از محبوبترین اینفلوئنسرهای بازی دنیا، تایلر «نینجا» بلوینز، برای تولید نسخه محدود قوطیهای ردبول نینجا در سال ۲۰۱۹، حرکت هوشمندانهای بود. شاید همین همکاری به او انگیزه داد تا به کسب درآمد از بازیهای ویدیویی ادامه دهد!
حالا به سال ۲۰۲۴ میرسیم؛ نینجایی که حالا پختهتر شده، محصول شیر گیاهی ناتکیس را تبلیغ میکند تا جوانها را به انتخابهای غذایی سالمتر تشویق کند. این یعنی تکامل یک برند شخصی، به تمام معنا.
رشد چشمگیر اینفلوئنسرهای کوچک در دنیای بازی
اینفلوئنسرهای کوچک (میکرو اینفلوئنسرها) در دنیای بازیها روز به روز بیشتر میشوند. این افراد با تمرکز بر ژانرهای خاص بازی مثل ماجراجویی، ورزشی، واقعیت مجازی، موبایل و شرطبندی، به پلتفرمهایی مثل یوتیوب، توییچ و تیکتاک هجوم آوردهاند تا از مخاطبان پرشور و فعال این حوزهها بهره ببرند.
این میکرو اینفلوئنسرها که معمولاً هزینه کمتری دارند و از نظر طرفداران هم معتبرتر از اینفلوئنسرهای بزرگ (ماکرو اینفلوئنسرها) به نظر میرسند، برای برندهایی که به دنبال گسترش تبلیغات خود به شکلی مؤثر و ارزشمند هستند، جذابیت زیادی پیدا کردهاند.
علاوه بر افزایش تعداد میکرو اینفلوئنسرها، اینفلوئنسرهای موبایل (کسانی که محتوای کوتاه و جذاب برای پلتفرمها و اپلیکیشنهای موبایل تولید میکنند) مانند iHasCupquake و AliA هم با انتشار مداوم ویدیوهای آموزشی، نقد و بررسی بازیها و محتوایی که مخاطبان را به تعامل تشویق میکند، در پلتفرمهای مختلف بسیار موفق عمل کردهاند.
برخورد دنیاهای جدید: متاورس و دنیای بازی
با پیشرفت فناوریهای فراگیر مثل واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)، فرصتهای بازاریابی جدیدی به طور مداوم در حال ظهور هستند. این روند با پیدایش متاورس سرعت بیشتری گرفته است. (بله، متاورس هنوز هم وجود دارد و اتفاقاً در حال تکامل هم هست!)
بازیهایی مثل Roblox، Minecraft و Fortnite سالهاست که فضاهای مجازی جذابی را در دنیای خودشان خلق کردهاند.حالا گیمرها میتوانند وارد این دنیاهای مجازی شوند و با گیمرهایی از سراسر دنیا و با دستگاههای مختلف از جمله کنسول، موبایل و هدستهای واقعیت مجازی، بازی کنند.
برای مثال، Fortnite تلاشهای بازاریابی خود را برای این دنیاهای مجازی جدید گسترش داده است. این بازی با اقداماتی مثل همکاری انحصاری با لگو برای توسعه بازی، ایجاد فضاهای مجازی برای دورهمی، برگزاری یک کنسرت راک فراگیر و همکاری بزرگ با دیزنی، در زمینه نوآوریهای تبلیغاتی پیشتاز است.
این اکوسیستم چندکاناله و کاملاً فراگیر، یک جامعهی رو به رشد (و بسیار وفادار) از گیمرها را به وجود آورده که محدودیتهای جغرافیایی و اجتماعی را پشت سر گذاشته. به همین دلیل، فرصتهای بیشماری برای فروش محصولات مجازی، همکاری با اینفلوئنسرها و تمرکز بر شراکتهای تجاری ارزشمند ایجاد شده.
در راستای توسعهی بیشتر بازیها در متاورس، شرکت ایکیا با همکاری Roblox، پروژهی «همکاران» را راهاندازی کرده. این ابتکار خلاقانه که ترکیبی از بازی و ابزار توسعهی شغلی است، به افراد اجازه میدهد تا در یک محیط مجازی شبیه به Roblox با این برند همکاری کنند و البته تعدادی موقعیت شغلی پولی هم در دسترس خواهد بود.
با وجود افزایش روزافزون محبوبیت Roblox، این بازی با ممنوع کردن امکان ارسال پیام بین کاربران زیر ۱۳ سال، به مسئولیت اجتماعی خود عمل میکند. انتظار میرود این اقدام مهم در جهت حفاظت از کودکان، تا اردیبهشت ۱۴۰۴ (می ۲۰۲۵) به طور کامل اجرایی شود.
اهمیت روزافزون هوش مصنوعی و شخصیسازی
هوش مصنوعی و شخصیسازی، انقلابی در صنعت بازی به پا کردهاند و این رویکردها با استقبال خوبی از سوی جامعهی گیمرها مواجه شدهاند. بر اساس آمار Global Metrics، بیش از ۵۸ درصد از گیمرها معتقدند که هوش مصنوعی با ارائهی سطح بالاتری از شخصیسازی و تجربههای غنیتر و فراگیرتر، کیفیت کلی بازی را بهبود میبخشد.
شخصیسازی مبتنی بر هوش مصنوعی به برندها و بازاریابان این امکان را میدهد که تجربههای بازی کاملاً شخصیسازیشده را بر اساس ترجیحات، علایق، ویژگیهای جمعیتشناختی، میزان تعامل و رفتارهای خاص هر کاربر ایجاد کنند.
در ادامه به سه نمونه از برندهایی اشاره میکنیم که از هوش مصنوعی و شخصیسازی به نفع خود استفاده میکنند.
Blizzard Entertainment
سازندگان بازی World of Warcraft از هوش مصنوعی برای خلق ماموریتهای پویا و تنظیم خودکار سطح دشواری بازی استفاده کردهاند. این کار باعث میشود بازی همیشه برای هر بازیکن تازگی و چالش داشته باشد. به این ترتیب، Blizzard تضمین میکند که تجربهی هیچ دو بازیکنی دقیقاً یکسان نباشد و همین موضوع به وفاداری بلندمدت بازیکنان کمک میکند. این رویکرد شخصیسازیشده، اخیراً باعث افزایش تعداد مشترکین World of Warcraft شده و تعداد آنها را به حدود ۷.۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان رسانده است.
EA Sports
شرکت بزرگ بازیهای ورزشی Electronic Arts از هوش مصنوعی در بازیهای خود برای ایجاد حرکات و تعاملات واقعیتر بازیکنان استفاده میکند و تجربهی بازی را لذتبخشتر و فراگیرتر میکند. EA Sports با استفاده از انیمیشنهای پیشرفته، محیطهای مسابقهی بسیار واقعی و بهبود پویایی بازیکنان (که حرکات و تصمیمگیریهای آنها را تعیین میکند)، کیفیت بازیهای خود را به شکل چشمگیری ارتقا داده است.
Activision
توسعهدهندگان سری بازیهای Call of Duty از هوش مصنوعی برای نظارت بر چت صوتی و جلوگیری از رفتارهای توهینآمیز استفاده میکنند. این کار باعث ایجاد یک محیط بازی دوستانهتر میشود و خطر محتوای مضر و قلدری آنلاین را کاهش میدهد. Activision با استفاده از یک فناوری هوش مصنوعی به نام ToxMod، میتواند به صورت لحظهای با سخنان نفرتآمیز و تبعیضآمیز برخورد کند.
اولویت اصلی: توجه به همه
صنعت بازی هم مانند بسیاری از صنایع دیگر، به نقش خود در مسئولیت اجتماعی توجه بیشتری نشان میدهد.بازی Fortnite نمونهی خوبی از شکستن کلیشههاست. این بازی که روی تمام پلتفرمها در دسترس است، فرمول قدیمی بازیهای مبارزهای را کنار گذاشت و به جای شخصیتهای کلیشهای و پر از خشونت، شخصیتهای متنوع و قابل همذاتپنداری خلق کرد.
حالا که بازیها متعادلتر و فراگیرتر شدهاند، خانمها هم بیشتر به بازی کردن روی آوردهاند. اینفلوئنسرهای زن موفق زیادی در دنیای بازی وجود دارند که میتوانند الهامبخش باشند؛ مثل SSSniperWolf با بیش از ۳۴ میلیون دنبالکننده و iHasCupquake با بیش از ۲ میلیارد بازدید ویدیو.شرکت Social Point Games هم با قرار دادن اهداف خیرخواهانه در مرکز کمپین بازاریابی بازی Monster Legends، طرفداران بیشتری پیدا کرد.
نکتهی مشترک همهی اینها، «فراگیری» است.
بازاریابان معمولاً روی بازارهای خاص تمرکز میکنند، اما بازاریابی در صنعت بازی، همهی افراد را در بر میگیرد. با ایجاد یک هویت برند فراگیرتر و خوشایندتر، توجه بیشتری جلب خواهید کرد و اعتماد بیشتری بین مخاطبان خود ایجاد میکنید.و چه کسی بهتر از اینفلوئنسرهای دنیای بازی میتواند در این راه به شما کمک کند؟
رشد ابتکارات سبز و دوستدار محیط زیست در صنعت بازی
علاوه بر توجه بیشتر به موضوع فراگیری، بسیاری از برندهای فعال در صنعت بازی، مسئولیت بیشتری در قبال حفظ محیط زیست بر عهده گرفتهاند.این افزایش چشمگیر در اقدامات سبز و دوستدار محیط زیست، نه تنها با ارزشهای گیمرهای نسل Z همخوانی دارد، بلکه نشان میدهد که برندهای این صنعت، مسئولیت اجتماعی را جدی گرفتهاند و در مواقع لزوم، به آن عمل میکنند.
استفاده از مواد پایدارتر در تولید سختافزارهای بازی، تولید سختافزارهای کممصرف و حمایت از اهداف دوستدار محیط زیست، از مهمترین اقداماتی است که این صنعت رو به رشد برای حفظ محیط زیست انجام داده است.
برای مثال، مایکروسافت اخیراً تمرکز خود را بر افزایش بهرهوری انرژی کنسولهای ایکسباکس و همچنین ساخت مراکز دادهای با انتشار کربن صفر قرار داده است. این شرکت همچنین در حال توسعهی ابزارهایی برای اندازهگیری میزان انتشار کربن توسط سازندگان بازی است تا به آنها در سبزتر کردن فرآیند تولید بازیها کمک کند.
برند مشهور Razer که در زمینهی تولید محصولات مرتبط با گیمینگ فعالیت میکند، در سالهای اخیر پیشگام اقدامات سبز در این صنعت بوده است. این شرکت با همکاری سازمان بینالمللی Conservation International، کمپینی طولانیمدت برای کاشت میلیونها درخت به راه انداخته و از کاربران خود نیز دعوت کرده تا در این مسیر همراهیاش کنند.
Razer با ایجاد یک صفحهی اختصاصی با نام Go Green و استفاده از هشتگ #GoGreenWithRazer در شبکههای اجتماعی، تلاشهای خود در این زمینه را همواره در معرض دید مخاطبانش قرار میدهد.
محتوای تولید شده توسط کاربران، برگ برنده جدید
در صنعتی به این اندازه فراگیر، کاملاً منطقی است که برندهای بازی، بیش از پیش از محتوای تولید شده توسط کاربران (UGC) استفاده کنند.بازی Roblox با هدف ارتقای سطح بازاریابی از طریق اینفلوئنسرهای بازیهای موبایلی، برنامهای به نام «ستارههای ویدیویی» را راهاندازی کرده است. این برنامه به تمام کاربران Roblox (از افراد مشهور گرفته تا طرفداران پروپاقرص این بازی) که محتوایی مرتبط با بازی یا پلتفرم آن تولید میکنند، پاداش میدهد.
Roblox همچنین ابزارها و راهنماییهای لازم را برای تولید محتوای تبلیغاتی مؤثر در اختیار کاربران قرار میدهد. به این ترتیب، این بازی موبایلی محبوب، یک اکوسیستم پایدار و رو به رشد از بازاریابی اینفلوئنسری و محتوای تولید شده توسط کاربران ایجاد کرده است.نکتهی جالب دیگر، افزایش تعداد پلتفرمهایی است که به کاربران اجازه میدهند محتوای بازی تولید کنند.
علاوه بر بازیهایی مانند Minecraft و Roblox که به کاربران خود اجازه میدهند چالشهای جدید طراحی کنند یا محیط بازی را تغییر دهند، بازی آنلاین و رقابتی Fall Guys هم حالا این امکان را به طرفدارانش داده که مراحل مسابقه خود را طراحی کنند.این سطح جدید از محتوای تولید شده توسط کاربران، فرصتهای بازاریابی بیشتری را برای برندها فراهم میکند.
بازاریابی دیجیتال خود را با هوش مصنوعی متحول کنید
هوش مصنوعی با امکان شخصیسازی، بهینهسازی و خودکارسازی بسیاری از فعالیتهای کلیدی بازاریابی، تحولی بزرگ در این حوزه ایجاد کرده است. دورهی کوتاه آموزش هوش مصنوعی ما (که شامل آموزشهای عملی کار با ابزارهای هوش مصنوعی است) به شما کمک میکند تا با اصول پایهای هوش مصنوعی آشنا شوید و از ابزارهای کلیدی آن برای تحقیق، تولید محتوا، تصمیمگیری مبتنی بر داده و طراحی خلاقانه استفاده کنید. همین امروز شروع کنید!
مطالب آموزشی مرتبط :
ثبت ديدگاه